Aveve - logistiek centrum van 36000 m²

Aveve bouwt een gigantisch logistiek centrum tussen de Leuvense Vaart en de Dijle in Wilsele. Archimedes berekende de staalconstructie, de betonconstructie en de funderingen. De oplevering wordt verwacht in oktober.

Uit De Standaard Online van 21 februari 2013:
LEUVEN - Aveve bouwt een gigantisch logistiek centrum tussen de Leuvense Vaart en de Dijle in Wilsele. Het is de voorbode van meer investeringen in Leuven.
De eerste stellages van de reusachtige nieuwbouw zijn nu al indrukwekkend. Het gebouw van Aveve komt op een oppervlakte van 36.000 vierkante meter op het terrein tussen het filiaal van Aveve in Wilsele en de Dijleoever. De keten van 250 tuinwinkels wil verankerd blijven in Leuven, maar kiest voor een uitvalsbasis in Wilsele.
‘Op de site achter het huidige filiaal bood de vrije ruimte ons aantrekkelijke perspectieven. Met het oog op onze nationale groei wilden we in de eerste plaats een groter magazijn, maar we wilden ook het transport vanuit Leuven optimaliseren', zegt Paul Deleu van Aveve. ‘Zo zullen filialen binnenkort niet meer zelf voor hun levering instaan, maar vertrekken alle ladingen van hieruit.'
Nu is de logistieke dienstverlening van Aveve tijdelijk in Boortmeerbeek en Kampenhout gevestigd, in afwachting van de afronding van de werkzaamheden in Wilsele.
‘De ruwbouw is normaal af op 1 augustus en de hele constructie tegen oktober', vervolgt Deleu. ‘Naar alle verwachting zijn we in het nieuwe logistieke centrum operationeel in december 2013.'
Aveve houdt sterk vast aan haar verankering in Leuven. Het nieuwe centrum is niet meer dan een eerste stap naar vernieuwing. Mogelijk komt er ook een nieuwe winkel.