Kärcher

Project
Kärcher
architect: 
HVC Architecten - Keerbergen

Project type:

aannemer: 
Aannemingen Verelst - Putte
Jaar: 
2015

Land:

locatie: 
Wilrijk

Het kantoorgebouw, annex trainingscenter en Kärcher Center is gelegen langs de Boomsesteenweg in Wilrijk.
Duurzaam bouwen met respect voor ecologie staat bij de realisatie van het nieuwe gebouw voorop. Kärcher gaat over de hele lijn voor full LED binnen- en buitenverlichting; het energieverbruik zal dus de helft lager zijn in vergelijking met traditionele verlichting. Daarnaast worden in het nieuwe gebouw ook geothermie en zonne-energie in praktijk gebracht. Op vlak van energieprestatie gaat Kärcher voor een EPB-waarde die beter is dan wettelijk voorgeschreven.

De oppervlakte van het totale grondstuk bedraagt 11.000 m². Het kantoorgebouw inclusief trainingscenter en Kärcher Center telt 3 verdiepingen van elk 800 m². Het is de basis van alle Kärcher-medewerkers die actief zijn op de Belux-markt.

Archimedes stond in voor de:
- studie stabiliteit
- studie technieken: electriciteit, zwakstroon, brandbestrijding, brandmelding, hvac, sanitair en geothermie
- veiligheidscoördinatie
- EPB-verslaggeving