Stabiliteitsstudies niet alleen van gebouwen

De afdeling stabiliteit behandelt niet alleen gebouwen. Heel wat andere bouwwerken en kunstwerken komen aan de orde.

Recent werden de volgende projecten geëngineerd:
- klimparcours Grunopark te Harkstede (NL) in samenwerking met A&P Projects
- fietsers- en voetgangersbrug te Liedekerke (B) in samenwerking met Van Eycken Metal Construction
- buffertanks voor awzi van Vion te Boxtel (NL) in samenwerking met Verhoeven Bouw

 

Het klimparcours in het Grunopark nabij Groningen werd uitgevoerd in opdracht van A&P Projects, waarvoor al eerder projecten in bvb. Planckendael werden berekend. Een combinatie van hout, staal en spankabels maakten dit project een hele uitdaging.

Website Grunopark: "In ons klimpark moet je op verschillende hoogtes tussen de 3 en 8 meter allerlei hindernissen van plateau naar plateau proberen te komen. Je wordt vanaf het begin van het klimpark gezekerd via een “continue zekering”, wat betekent dat je terwijl e aan het klimmen bent continue vast zit aan de lifeline. Pas wanneer je weer op de grond staat kun je worden afgekoppeld van deze lifeline. Ons klimpark is geschikt voor iedereen vanaf 1.20 meter lang en tot 120 kg."

           

 

 

Voor Van Eycken Metal Construction werd de fietsers- en voetgangersbrug te Liedekerke berekend. Vermoeiing, temperatuurswerking en trillingen werden overeenkomstig de Eurocodes in rekening gebracht. Deze brug van 57 meter lang kadert in de herinrichting van de stationsomgeving.

          

 

 

De buffertanks voor de afvalwaterzuiveringsinstallatie van Vion te Boxtel werden berekend en getekend in opdracht van Verhoeven Bouw. 

Website Colsen: "Op 11 juni 2014 heeft de Minister van Economische Zaken een positief besluit genomen omtrent de toekenning van subsidie voor de productie van hernieuwbare warmte voor de AWZI bij Vion Boxtel. De warmte wordt geproduceerd door de realisatie van een vergistingsinstallatie in combinatie met een waterzuivering. De installatie, ontworpen en gebouwd door Colsen en gefinancierd en langjarig geëxploiteerd door HydroBusiness, produceert biogas uit de biomassa in afval(water)stromen welke vrijkomen in het productieproces van VION Boxtel. Het biogas wordt na opwaardering gebruikt in de huidige stoomketels terwijl de warmte, die hierbij vrijkomt, wordt toegepast in het productieproces van VION Boxtel."