Welkom bij ingenieursbureau Archimedes

Als ingenieursbureau in de bouwsector zijn wij praktijkgericht en prijsbewust. Voor iedere opdracht onderzoeken we de mogelijkheden van het project om van daaruit een concept te ontwikkelen dat aan alle eisen van onze klanten en aan de geldende normen voldoet.

Onze troeven zijn de multidisciplinaire aanpak en onze ruime ervaring:
ervaring met het behandelen van de stabiliteit van gebouwen en constructies, met het ontwerp van technische installaties en met veiligheid op de werf.

We werken voor diverse opdrachtgevers: voor bedrijven, particulieren, aannemers, architecten, de overheid en voor projectontwikkelaars.

Archimedes werd opgericht in 1988 en kende een gestage groei, eerst in België, later ook internationaal. Vandaag werken 33 ingenieurs en tekenaars aan projecten in België, Duitsland, Nederland, Frankrijk en Luxemburg.

De coördinatie van het bureau is in handen van Joeri Ven (stabiliteit), Bart Van Looy (technieken) en Pieter Verschoren (technieken / IT).

 

δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
[ “Geef mij een steunpunt, en een hefboom die lang genoeg is, en ik verplaats de wereld!” – Archimedes van Syracuse – 287-212 v.C. ]