Stabiliteit
De ruggengraat van ieder bouwwerk

Staal en beton vormen de ruggengraat van de meeste bouwwerken. Maar ook de studies van metselwerk, hout en van gemengde structuren zoals beton-hout en beton-staal worden door Archimedes behandeld. Constructies worden volledig gedimensioneerd en in detail uitgewerkt.

Bij staalconstructies zorgt Archimedes voor duidelijke overzichtsplannen en uitgewerkteverbindingstekeningen. Voor betonconstructies staan wij in voor de tekeningen van alle elementen, bekistingsplannen, wapeningsplannen en buigstaten. Funderingen vormt dan weer een specialiteit apart waarbij wij u graag bijstaan met onze expertise.

Facq Merelbeke:

Een heldere draagstructuur in

staal en beton zorgt niet alleen voor een economisch maar

ook esthetisch resultaat

Facq Merelbeke:

Een heldere draagstructuur in

staal en beton zorgt niet alleen voor een economisch maar

ook esthetisch resultaat

Facq Merelbeke

Facq Merelbeke

Merelbeke

Nouwens Transport

Nouwens Transport

Breda

Telim

Telim

Hasselt

Onze aanpak
Goed gefundeerd

Archimedes berekent funderingen op staal, algemene funderingsplaten, paalfunderingen en valse putten. Interpretatie van het grondonderzoek en onze jarenlange ervaring in geotechnisch ontwerp garanderen een juiste en economische beslissing. 

Ook beschoeiingswerken en realisatie van bouwputten worden door ons in goede banen geleid. We bieden onze diensten aan op maat van de klant: van raming, voorstudie en/of aanbestedingsdossier (incl. meetstaten en lastenboek) in het voortraject tot het uitwerken van een uitvoeringsdossier bij realisatie en een as-builtdossier na oplevering.

BIM
Future proof

Archimedes zet reeds jaren in op de BIM aanpak.
Dit laat ons toe om alle disciplines in één 3D model te integreren

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?